Dyanne Beekman lanceert kledingcollectie voor de zorg

Modeondernemer Dyanne Beekman heeft een kledingcollectie speciaal voor zorgverleners ontworpen: D-cares. Het apothekerspersoneel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch mag als eerste de zorgcollectie dragen, zo wordt gemeld in een persbericht.

D-cares is bedrijfskleding voor meerdere zorgberoepen: van verpleegkundigen tot thuiszorgmedewerkers en van apothekers tot fysiotherapeuten. De collectie is in stand gekomen in nauwe samenwerking met de zorg: zorgverleners hebben verschillende items getest om te controleren of er genoeg opbergvakjes zijn en of het materiaal ademend is.

Beekman wil met deze collectie afrekenen met het beeld van “stugge, onflatteuze pakjes”. Daarnaast heeft de collectie ook een persoonlijke kant: ”Tijdens het drie jaar durende ziekbed van mijn moeder had ik intensief contact met allerlei mensen in de zorg. En zoals dat gaat als styliste, werd herhaaldelijk mijn mening gevraagd over hun kleding. Het viel direct op: oncomfortabele tenues in wit. Of juist in de kleur van het bedrijfslogo. Dat moest anders kunnen,” aldus Beekman.

De collectie bestaat uit kleding in een minimalistische stijl. De kleuren zijn wit, maar ook grijs melange en donkerblauw en is te kopen op de website beekmanstaffstyling.com. De prijzen variëren tussen 79,95 euro voor skinny jeans en 19,95 euro voor compressiesokken.

Het Amerikaanse bedrijf FIGS, dat kleding ontwerpt voor zorgverleners, is onlangs in opspraak gekomen door een reclame waarin een jonge vrouwelijke dokter in ziekenhuiskleding te zien is die het boek "Medical Terminology for Dummies" leest, met het boek ondersteboven. Honderden dokters, zusters en geneeskunde studenten uitten hun kritiek en woede op het bedrijf voor het promoten van een negatief stereotype van vrouwelijk zorgpersoneel. Het bedrijf heeft de video verwijderd en excuses aangeboden.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Credits Beeld: Ron Steemers

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN