Duurste Hermes Birkin ooit geveild

Een met diamanten bezette Birkin tas van krokodillenleer van Hermes heeft onlangs alle records gebroken als duurste tas die ooit geveild is. De tas werd voor bijna 300.000 dollar (269.668 euro) door veilinghuis Christie’s in Hongkong verkocht aan een onbekende bieder, waarmee de schatting ruim werd overtroffen.

Van deze tas, van een zeer zeldzaam mat wit Himalaya Niloticus krokodillen leer, met 18 karaats wit gouden details en sluiting en slot bezaaid met diamanten, worden volgens Christie’s slechts twee per jaar gemaakt, hetgeen de exclusiviteit van de al zo exclusieve Birkin alleen maar verhoogt.

Met de verkoop van deze handgemaakte tas, door Christies omschreven als ‘de meest zeldzame, meest gewilde’, werd het oorspronkelijke record van 222,912 dollar voor een fuchsia Hermes tas met diamanten van vorig jaar verslagen.

De Hermes Birkin mag hiermee met recht een unieke investering worden genoemd, die wel degelijk in waarde toeneemt. Volgens taxateur Helaine Fendelman van Helaine Fendelman & Associates is de Birkin van Hermes, vernoemd naar actrice Jane Birkin, zo bijzonder vanwege de hoogwaardige kwaliteit van het leer en het vakmanschap maar ook vanwege de herkenbaarheid van het model zonder schreeuwerige logo’s.

Een slimme marketing strategie helpt ook. “Door niet te vermelden hoeveel van deze tassen per jaar worden geproduceerd, draagt de schaarsheid bij tot de gewildheid van de tas,” zegt Feldman in een interview met CNN. “Het zit in de mens om datgene te willen wat anderen niet kunnen hebben.”

Lees ook: Birkin bag van Hermès is een betere investering dan goud

Beeld: Christies

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN