• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Drie nieuwe leden in jury LVMH-prijs 2018

Drie nieuwe leden in jury LVMH-prijs 2018

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

LVMH heeft bekendgemaakt wie deel zullen uitmaken van de jury voor de LVMH-prijs 2018. Voor het beoordelen van de inzendingen tijdens de vijfde editie van de prestigieuze wedstrijd heeft het luxebedrijf twaalf bekende namen uit de modeindustrie weten te strikken, waaronder drie nieuwe leden: ontwerper Haider Ackermann (Berluti), Clare Waight Keller (Givenchy) en Sidney Toledano (CEO van LVMH).

De drie nieuwe leden zullen tijdens het jureren worden bijgestaan door onder andere J.W. Anderson (Loewe), Maria Grazia Chiuri (Christian Dior Couture) en Nicolas Ghesquière (Louis Vuitton), die ook vorig jaar deel uitmaakten van de jury.

LVMH reikte de prijs voor het eerst uit in 2014 om op die manier jonge modeontwerpers te ondersteunen bij de start van hun carrière. De winnaar van de LVMH-prijs ontvangt naast een geldprijs van 300.000 euro ook een jaar lang begeleiding door een team van het modehuis. Behalve deze hoofdprijs reikt het luxeconcern ook een geldbedrag van 10.000 euro uit aan drie pas afgestudeerde, veelbelovende ontwerpers. Bovendien mogen zij ook een jaar lang meelopen binnen het bedrijf om ervaring op te kunnen doen. Inschrijven voor de LVMH-prijs 2018 is nog mogelijk tot en met 4 februari.

Beeld: LVMH Facebook

Clare Waight Keller
Haider Ackermann
LVMH
LVMH-prijs
Sidney Toledano