• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Donatella Versace: “Nieuwe generatie begrijpt zes maanden wachten niet”

Donatella Versace: “Nieuwe generatie begrijpt zes maanden wachten niet”

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De modewereld verandert; de modesystemen en -seizoenen worden steeds meer ter discussie gesteld. Na het nieuws dat Burberry, Tom Ford en Vetements hun strategie omgooien en kiezen voor een gematigdere agenda, mengt Donatella Versace zich nu ook in de discussie.

"Op dit moment in de mode, kan iedereen alleen maar over de toekomst praten. Het internet en sociale media hebben alles veranderd. De oude systemen storten in. Veel mensen vinden het beangstigend,” zei de ontwerpster tegen WWD. "Ze willen dat alles in de mode hetzelfde blijft, alsof smartphones nooit waren uitgevonden. Ik ben het tegenovergestelde. Ik kan me niet een tijd herinneren waarin de mode zo spannend was als nu." Vervolgend: “Het is een totale revolutie in de mode.”

Versace was een van de eerste modelabels die het nieuwe model omarmde in 2014. Zij herstructureerde haar Versus-label, en maakte haar collecties direct na de shows online verkrijgbaar. “De nieuwe generatie die is opgegroeid met internet begrijpt niet waarom er zes maanden gewacht moet worden voordat ze kunnen kopen wat ze online zien,” aldus Versace. “Voor mij als ontwerper is het geweldig - ik hou ervan om mensen zo snel te zien reageren op mijn werk. Verandering is happening, of mensen er nu van houden of niet. De passie zien die jonge mensen voor Versace hebben is een van de grootste pleasures in mijn werk.”

“Het voelt als het begin van een inmense beweging, een die alles in de gehele industrie zal veranderen,” vult ze aan. “Wanneer mensen zeggen dat mode te snel veranderd, denk ik dat we juist sneller moeten veranderen en samen een toekomst moeten plannen.”

Donatella Versace
modesysteem