• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards

Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De genomineerden voor de eerste editie van de Belgian Fashion Awards zijn bekend. Op 16 november zullen in de Waagnatie in Antwerpen in zeven verschillende categorieën awards worden uitgereikt. Voor de prijs van Fashion Brand of the Year kan door het publiek tot en met 10 november worden gestemd op de 24 genomineerden.

De genomineerde merken hebben zich volgens een jury van insiders het afgelopen jaar op een positieve manier geprofileerd, bijvoorbeeld door een nieuwe winkel, progressief karakter of samenwerking. De awardshow vindt plaats tijdens Fashion Talks 2017, de belangrijkste mode-conferentie van België. In de overige categorieën zal de jury zelf bepalen wie er met de prijs vandoor gaat. Hiervoor zijn dan ook geen genomineerden bekend. De categorieën zijn: Designer of the Year, Emerging Talent of the Year, Professional of the Year, Entrepreneur of the Year, Fashion Brand of the Year en Most Promising Graduate.

De genomineerden voor Fashion Brand of the Year op een rijtje:

Anne Zellien
Aymara
Café Costume
Caroline Biss
CKS
Clio Goldbrenner
Delvaux
Filles À Papa
Hampton Bays
JBC
Julia June
LN Knits
Marie Jo
Mooiloop
Morobé
Mosaert
Natan
Pluto On The Moon
Rembo Styling
Rue Blanche
SVNTY
Terre Bleue
Wouters & Hendrix
Wright

De Belgian Fashion Awards is een initiatief van Flanders District of Creativity, Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD. “Belgische mode staat wereldwijd bekend als avant-gardistisch, professioneel en met een eigen unieke visie. Hoog tijd vonden wij om de verschillende aspecten van de sector in de kijker te zetten aan de hand van deze awards,” aldus de organisatie achter Fashion Talks in een persbericht. De samenwerkende organisaties hebben de handen ineen geslagen om ‘gevestigd én opkomend talent uit de Belgische modesector de erkenning te geven die ze verdient’.

Beeld: Flanders DC Facebook

Belgian Fashion Awards
fashion brand of the year