• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2024

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In het midden mede-oprichter Tim van Steenbergen. Van Steenbergen is verantwoordelijk voor het opleiden. Credits: REantwerp

De genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2024 zijn bekend. De genomineerden kunnen een prijs winnen in het segment waarin zij gespecialiseerd zijn en maken ook kans op de ‘Jury Prize’ en de ‘Fashion Brand of the Year’. Het is voor het eerst dat de internationale jury wordt geleid door een tweekoppige voorzitter, zo maakt Flanders DC bekend in een persbericht.

De Belgian Fashion Awards tellen zes sub-awards. Zo maken Pieter Mulier, Meryll Rogge, Marina Yee, Ester Manas en Jean-Paul Knott kans op de ‘Designer of the Year Award’. Stephanie D'heygere, Mats Rombaut, Sofie Nieuwborg, Marie Artamonoff of Moutton colleT gaat naar huis met de ‘Accessory Designer of the Year Award’. Voor de ‘Emerging Talent of the Year Award’ koos de jury Julie Kegels, Gille Peeters (Fragille), Marie Adam-Leenaerdt, Eunji Oh en Romain Bichot uit als kanshebbers en voor de ‘Professional of the Year Award’ zijn dat Baloji, Christophe Coppens, Aya Noël, Ruth Van Soom & Dries Vriesacker en Daniel Henry.

Mode-ondernemers die een opmerkelijke bijdrage aan positieve verandering hebben geleverd, kunnen kans maken op de ‘Changemaker of the Year Award’. Hier zijn Tim Van Steenbergen & Ruth Goossens, Morgane Gielen, Niki De Schryver, Flora Miranda en Jordy Arthur voor genomineerd. Als laatste is er nog de ‘Most Promising Graduate of the Year Award’ die wordt uitgereikt aan Pommie Dierick (Koninklijke Academie van Schone Kunsten Antwerpen), Célestin Verheyden (La Cambre, Brussel), Nanook Cools (SASK, Sint-Niklaas), Julien Houdremont (HEFF, Brussel), Jessica Francesca Van Winckel (KASK, Gent), ​ Leo Jennes (HELMo Mode, Luik) of Tatiana BIFOURI (Chateau Massart, Luik).

Belgian Fashion Awards 2024: Dit zijn de genomineerden

De internationale jury wordt dit jaar geleid door Li Edelkoort en Philip Fimmano. Het is voor het eerst dat de jury een tweekoppige voorzitter heeft.

De Belgian Fashion Awards worden sinds 2017 uitgereikt door Flanders DC, MAD Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM). Ook de redacties van de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend steunen de uitreiking. Het doel van de awards is om de creativiteit en diversiteit van de Belgische mode, op nationaal en internationaal niveau, extra aandacht te geven.

Belgian Fashion Awards