Dit zijn de finalisten van de LVMH Prize 2017

LVMH heeft de acht namen van de finalisten van de LVMH Prize bekendgemaakt. De ontwerpers zullen hun collectie op 16 juni in Parijs presenteren.

De geselecteerden zijn Ambush van Yoon Ahn, Atlein van Antonin Tron, Cecilie Bahnsen van Cecilie Rosted Bahnsen, Jahnkoy van Maria Kazakov, Kozaburo van Kozaburo Akasaka, Marine Serre van de gelijknamige ontwerpster, Molly Goddard door de gelijknamige ontwerpster en Nabil Nayal van Nabil el-Nayal.

De finale-collecties worden geshowd in Parijs, Kopenhagen, Londen of New York. Directeur en vicepresident van de LVMH Group Delphine Arnault laat weten: “Dit jaar ontwerpen vijf van de acht finalisten womenswear. Mannen- en unisex collecties reflecteren de dynamiek van de gender-defying mode. Een Deense ontwerper ( Cecilie Bahnsen, red.) heeft voor het eerst dit niveau van de competitie gehaald. Ik ben ook verheugd om Nabil el-Nayal welkom terug te heten nadat hij genomineerd was in 2015.” Volgens de directeur belichaamt de selectie het bestaan van ‘echte internationale mode, buiten de grenzen’.

De acht designers worden nu uitgenodigd om de jury van het Foundation Louis Vuitton te ontmoeten op 16 juni, waar ze hun collecties zullen presenteren. De jury bestaat uit twaalf ontwerpers, waaronder negen uit de LVMH-stal: Jonathan Anderson (Loewe) Maria Grazia Chiuri (Dior), Nicolas Ghesquière (Louis Vuitton), Marc Jacobs, Karl Lagerfeld (Fendi), Humberto Leon en Carol Lim (Kenzo), Phoebe Philo (Céline), Riccardo Tisci (voorheen Givenchy). Ook Jean-Paul Claverie, Pierre Yves Roussel and Délphine Arnault van LVMH zitten in de jury. Aan het eind van de dag zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Vorige winnaars zijn Grace Wales Bonner (2016); Marta Marques & Paulo Almeida (2015) en Thomas Tait (2014).

Beeld: LVMH

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN