• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 25

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 25

Door Eugenia Melissen Ferrer

20 jun. 2022

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 25. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 20 juni tot en met 26 juni.

Uitreiking Mode Stipendium

De 11e editie van het Cultuurfonds Mode Stipendium vindt op woensdag 22 juni plaats. Tijdens dit evenement wordt bepaald wie de volgende ontvanger van de grootste beurs voor modetalent in Nederland wordt en een financiële stimulans van 50.000 euro en een passe-partout trofee ontworpen door Atelier Ted Noten krijgt. Een livestream van het evenement is vanaf 17.00 uur te zien op de website van de Dutch Fashion Foundation. FashionUnited is aanwezig om verslag te doen.

Perspreview Schoenkwartier

In de Westelijke vleugel van het Kropholler-complex op het Raadhuisplein in Waalwijk, opent binnenkort het voormalige leder- en schoenenmuseum onder een nieuwe naam en met een geheel nieuw museaal concept. FashionUnited is aanwezig tijdens de speciale preview voor pers. Het Schoenkwartier opent vanaf 28 juni voor publiek.

Trend: mannen in rokken

In Fiji, Myanmar, Bhutan en Schotland dragen mannen rokken. In Griekenland is het zelfs een integraal onderdeel van het militaire uniform. FashionUnited onderzoekt dit fenomeen.

Item van de week: De basic witte tank top

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de basic witte tanktop: wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stylen.

Verder op de kalender

Donderdag 23 juni: trendpresentatie Buro Jantrendman>

In de nieuwste trendpresentatie van Buro Jantrendman worden informatie en inspiratie uit de wereld van kunst, mode, design, technologie, digitale cultuur en duurzaamheid samengevat in een visueel trendverhaal. FashionUnited is aanwezig om verslag te doen. Houd de website in de gaten voor relevante updates.

Zondag 26 juni: cultuurfestival YPIE__FEST

Op zondag 26 juni vindt de eerste editie van het cultuurfestival YPIE__FEST plaats in Tilburg Noord. Met het organiseren van YPIE FEST geeft Fashionclash talent uit Tilburg Noord een podium en wordt de wijk bij elkaar gebracht. Het doel van het project is om bij te dragen aan positieve identiteitsontwikkeling van de jongeren en buurtbewoners in Tilburg Noord. Tijdens YPIE FEST worden resultaten getoond die afgelopen twee jaar zijn gemaakt in het kader van het Second Skin project. De The Hoooooodie Project van Antoine Peters wordt ook tijdens het cultuurfestival getoond, en de mouwen worden gemeten voor het wereldrecord.

Dit wordt het modenieuws