• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 24

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 24

Door Eugenia Melissen Ferrer

13 jun. 2022

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 24. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 13 juni tot en met 19 juni.

Pitti Uomo

Het beursseizoen opent met de klassieke Italiaanse herenmodebeurs Pitti Uomo. Dit is wereldwijd een van de meest toonaangevende evenementen op het gebied van mannenmode. De beurs is onderverdeeld in verschillende secties: van ‘Fantastic Classic’ tot ‘Scandinavian Manifesto’. Ontwerpers Ann Demeulemeester en Grace Wales Bonner zijn de speciale gasten van deze editie: beiden organiseren een catwalkshow. Pitti Uomo vindt van 14 tot 16 juni plaats van 09.00 tot 18.00 uur en op 17 juni van 9.00 tot 16.00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Wat gebeurt er met de groothandel wanneer platforms een hoge vlucht nemen?

Als online detailhandelaren zoals Zalando hun platformbusiness binnen een paar jaar willen verdrievoudigen, zal dit ernstige gevolgen hebben voor de traditionele groothandel en de overeenkomstige merken. Zalando is hier slechts één voorbeeld van. Wat betekent het wanneer steeds meer online retailers hun klassieke groothandelsbedrijfsmodel upgraden naar een platformstrategie? FashionUnited onderzoekt dit fenomeen.

Item van de week: De miniatuur handtas

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de miniatuur handtas: wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stylen.

Verder op de kalender

Dinsdag 14 tot vrijdag 17 juni: Met Ams

Met Ams, het metaverse festival van Europa vindt plaats in Amsterdam. Het vierdaagse festival is het eerste in zijn soort en omvat keynotes, panels, lezingen en workshops. Het evenement zal verschillende aspecten van de metaverse cultuur verkennen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Met Ams.

Zondag 19 tot en met dinsdag 21 juni: CIFF Kids

Ciff Kids is de kindereditie van de Deense modevakbeurs Ciff. Ciff Kids vindt twee keer per jaar plaats en is de enige modevakbeurs in Scandinavië die specifiek op kindermode is gericht. Registreren kan via de website van Ciff.

Zaterdag 18 juni: De Amsterdam Fashion Academy Graduation Show

Tijdens de Graduation Fashion Show zullen zeven studenten hun afstudeercollecties presenteren. Tijdens de show kunt u onder andere een 'non-binary/gender fluid' collectie verwachten en een collectie die geheel is ontworpen met het softwareprogramma Clo3D. Naast de modeshow zal er ook de mogelijkheid zijn om de tentoonstelling van afstudeerprojecten van studenten van zowel BA (Hons) Fashion Design als BA (Hons) Fashion Business te bezoeken.

Dit wordt het modenieuws