• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 20

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 20

Door Eugenia Melissen Ferrer

16 mei 2022

Fashion

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 20. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 16 mei tot en met 22 mei.

Material Innovation Conference

Forager, MycoWorks, VitroLabs, Modern Meadow, NFW, Everlane en anderen werken samen met MII voor de inaugurele virtuele bijeenkomst van industrie-experts op 18 en 19 mei die de toekomst van de materiaalsectoren bespreken. Belangstellenden kunnen zich registreren via de site van Material Innovation Conference.

Hema-pas pop-up Westfield Mall of The Netherlands

De Hema-klantenpas bestaat vijf jaar. Om dat te vieren start vandaag een campagne met extra voordeel voor alle pashouders. Daarnaast opent Hema op 18 mei 2022 om 11.00 uur in de Westfield Mall te Leidschendam haar eerste Hema-pas pop-up. De eerste 500 bezoekende pashouders krijgen een paar limited edition tompouce sokken cadeau. Meer informatie hierover is te vinden op de site van Hema.

Item van de week: De aviator jas met wol

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de aviator jas met wol. Wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stijlen.

Verder op de kalender

Donderdag 19 mei

De Emerce Fashion video collection start 19 mei. Deelnemers worden bijgepraat over trends en belangrijke tactieken om te groeien in de wereld van online fashion. Thema´s die onder andere aan bod komen zijn: brand experience, social commerce, sustainability en market overview. Meerdere sprekers delen hun expertise met de deelnemers. De talks zijn vanaf 19 mei online en daarna op elk moment, vanaf elke locatie te volgen.

Vrijdag 20 mei

Het Fashion for Good Museum opent 20 mei een nieuwe tijdelijke tentoonstelling genaamd: “Fashion Week: A New Era”. In het duurzame modemuseum in Amsterdam wordt gekeken naar het fenomeen ‘fashion week’ en hoe dit bijdraagt aan het huidige modesysteem. FashionUnited krijgt voor de officiële opening een exclusieve perspreview. Houd de website in de gaten voor een verslag.

Vrijdag 20 mei

International Fashion Week Belgium, een onafhankelijk evenement dat gedeeltelijk online en gedeeltelijk fysiek is, gaat van start in de balzalen van de koninklijke opera in Gent. Hier kunnen modeontwerpers met verschillende platforms hun werk presenteren. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Belgian Fashion Week.
Dit wordt het modenieuws