• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit is de eerste collectie van Alexa Chung

Dit is de eerste collectie van Alexa Chung

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Alexa Chung, die recent haar modemerk aankondigde, heeft haar eerste collectie gepresenteerd. Vanaf nu is de collectie verkrijgbaar via de webwinkel en geselecteerde verkooppunten zoals Selfridges, MyTheresa en Galeries Lafayette.

Chung werd bekend als model met haar unieke ‘granny chic’ kledingstijl, die ze nu vertaald heeft naar haar eigen kledinglijn. Zo zijn er floral tea dresses en tops met Peter Pan-kraagjes in de collectie te vinden, evenals jaren zestig-items, leren biker jackets en platte schoenen. De collectie bevat 150 items, met prijzen van 75 pond (85 euro) voor een T-shirts en 1.300 pond (1.487 euro) voor een leren jasje.

Haar unieke stijl, die niet sexy maar wel esthetisch is, heeft Chung de status van stijlicoon opgeleverd. In de afgelopen jaren resulteerde dat in meerdere deals met modemerken. Zo werkte Chung samen met Marks & Spencer, Chanel en Longchamp. Haar eigen label zat al enige tijd in de pijplijn. Volgens Business of Fashion wordt haar label gefinancierd door Oakley Capital Private Equity partner Peter Dubens, die ook achter het label van Bella Freud zit.

Beeld: Alexa Chung website

Alexa Chung