• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit dragen de Olympische atleten tijdens de Winterspelen in Pyeongchang

Dit dragen de Olympische atleten tijdens de Winterspelen in Pyeongchang

Door Arjan Ranjbar

9 feb 2018

Fashion

Vandaag zijn de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang officieel geopend. Niet alleen sportfanaten, maar ook de betrokken kledingsponsors kijken handenwrijvend uit naar de komende periode: de Spelen bieden naast sportieve immers ook vele commerciële kansen, nu de ogen van de gehele wereldbevolking op het evenement gericht zijn. FashionUnited zette een aantal van de outfits van de Olympiërs op een rijtje.

Nederland

SuitSupply is geen onbekende meer wat betreft Olympische klederdracht: het Nederlandse pakkenmerk verzorgt voor de zesde maal de formele outfits van TeamNL, voor zowel de Olympische als de Paralympische sporters. De outfit bestaat uit een getailleerd oranje jasje, dat mooi contrasteert met de donkere knit en grijze pantalon die eronder gedragen worden.

Verder verzorgt het Koreaanse Fila de vrijetijdsoutfits voor de Nederlandse sporters.

Zweden

Zoals de meeste Olympische teams gaan ook de Zweden gekleed in ‘s lands nationale trots op modegebied. H&M verzorgt de outfits voor zowel de openingsceremonie als tijdens de vrije uren en trainingen. Ook de Zweedse modeketen is ervaren op het gebied van Olympische klussen: bij de vorige Winterspelen in het Russische Sochi en de Zomerspelen in Rio was H&M eveneens de officiële kledingleverancier.

Frankrijk

Stijlvol en vaderlandslievend als de Fransen zijn is Lacoste voor de derde maal gevraagd als kledingsponsor voor Team Frankrijk. Het merk ontwikkelde een hele lijn voor zowel de officiële als de vrije momenten van de Franse sporters. De collectie bestaat onder meer uit technische parka’s, polo’s, mutsen en sjaals, allen voorzien van de Franse tricolore.

Verenigde Staten

Ook Team USA laat wat betreft patriotisme weinig te wensen over: wederom zorgt Ralph Lauren ervoor dat de Amerikaanse atleten er warm bijlopen in hun navy-wit-rode outfits. De collectie is geïnspireerd op de klassieke ski-collecties van het merk, waarbij ook de iconische RL-teddybeer op een aantal designs niet mag ontbreken. Het meest in het oog springend zijn de cremekleurige ‘cowboy-wanten’.

Duitsland

Duitsland gaat deze editie van de Spelen gekleed in outfits van sportgigant Adidas. Opvallend zijn de aardse kleuren en laid-back look die ervoor zorgen dat de uniformen van de Duitse sporters niet zouden misstaan in het gewone dagelijkse leven.

Australië

Total Image Group, een specialist op het gebied van (formele) uniformen, kleedt de Australische sporters in Pyeongchang. In tegenstelling tot de meeste merken, die de collecties aanpassen aan de gelegenheid en winter-geïnspireerde kledij presenteren, loopt Team Australië er straks bij in blazers, overhemden en pullovers.

Canada

Opvallend in het rijtje namen dat kleding voor de Spelen verzorgt, is die van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay. De kleuren van de outfits voor Team Canada zijn geïnspireerd op de eigen vlag, aangevuld met zwart-en grijstinten.

Beeld: SuitSupply, Lacoste, Hudson’s Bay, Adidas, Ralph Lauren, H&M, Total Image Group

Adidas
H&M
Hudson's Bay
LACOSTE
Olympische Spelen
Pyeongchang
Ralph Lauren
SuitSupply
Total Image Group
Winterspelen