• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Diesel Red Tag kondigt samenwerking met Gosha Rubchinskiy aan

Diesel Red Tag kondigt samenwerking met Gosha Rubchinskiy aan

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Diesel Red Tag en de Russische kunstenaar en modeontwerper Gosha Rubchinskiy slaan de handen ineen voor een nieuw project genaamd Diesel Red Tag x GR-Uniforma. De collectie zal op 9 mei in Venetië gepresenteerd worden tijdens de opening van de Kunstbiënnale, zo meldt Diesel in een persbericht. Daarbij zal Rubchinskiy een kunstvoorstelling verzorgen.

Rubchinskiy bracht tien jaar lang collecties uit onder zijn gelijknamige merk. Daar is hij sinds 2018 mee gestopt en ontwerpt nu alleen nog collecties als onderdeel van kunstprojecten, waarvoor hij verschillende vormen van media gebruikt, zoals fotografie, video en muziek.

Voor het Diesel Red Tag platform voor een nieuwe generatie ontwerpers ontwerpt Rubchinskiy een capsule denimcollectie. “Denim is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de garderobe van de jeugd. Ik herinner mij mezelf als tiener in de late negentiger jaren en het was toen al hetzelfde,” aldus Rubchinskiy in het persbericht. “Het was de tijd van Diesel’s eerste sterke reclamecampagnes en de eerste winkel van het merk in Moskou. Het was een droom van mij om Diesel-denim te bezitten en nu is mijn droom uitgekomen. Ik ben heel erg blij om samen te werken met zo’n geweldig merk!”

De Red Tag x GR-Uniforma collectie zal via zorgvuldig geselecteerde retailers verkrijgbaar zijn.

Foto: Gosha Rubchinskiy via Diesel.

Diesel
Diesel Red Tag
Gosha Rubchinskiy