Diesel lanceert anti-virus jeans

Diesel heeft samen met het Zweedse bedrijf Polygiene een innovatieve bewerking voor denim ontwikkeld die virale activiteit tot 99 procent schijnt te kunnen weren, zo meldt het Italiaanse merk in een persbericht. De ViralOff bewerking zal in een deel van de lente-/zomercollectie voor 2021 gebruikt worden.

De ViralOff bewerking werd begin 2000 ontwikkeld door Polygiene tijdens de SARS-epidemie en zal in de laatste fase van het productieproces aan een selectie jeansmodellen worden toegevoegd. De technologie kan binnen twee uur nadat er contact is geweest tussen de stof en ziekteverwekkers virale activiteit teniet doen. ViralOff is bewezen effectief gebleken tegen verschillende virussen, waaronder Covid-19.

De nieuwe ViralOff bewerking past goed binnen de strategie van het Italiaanse denimmerk van Renzo Rosso. Met als jarenlange tagline “For Successful Living” probeert Diesel continu te innoveren op het gebied van stijl en comfort, maar ook op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Diesel is niet het eerste merk dat zich bezighoudt met antivirale stofbewerking. Ook het Amsterdamse merk Senscommon lanceerde een mondkapje gemaakt met de ViralOff bewerking, waardoor je het na het dragen niet hoeft te wassen. Ecoalf gaat kleding verkopen die zowel luchtvervuiling als transmissie van ziektes tegengaat en ook het Spaanse denimbedrijf Jeanologia heeft een speciale technologie ontwikkeld voor het desinfecteren van modeproducten.

Beeld: Diesel

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN