• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De terugkeer van chaps, jorts en meer: Denim neemt de streetstyle van SS24 over

De terugkeer van chaps, jorts en meer: Denim neemt de streetstyle van SS24 over

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Street style trends SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Terwijl de bezoekers neerstreken in de modesteden, kreeg de mode-industrie de kans om te zien wat de trendsetters beschouwden als het toppunt van stijl voor het lente/zomerseizoen 2024. Als er één ding was dat opviel was het wel denim, een materiaal waarmee degenen die naar de shows kwamen volop experimenteerden. FashionUnited heeft een paar van de belangrijkste denimtrends uitgelicht die op straat de toon bepaalden.

‘Dirty’ denim

'Dirty' Denim street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

De verwilderde look is een look die regelmatig favoriet is bij modefanaten, maar voor SS24 leek dergelijke kleding nog een stapje verder te gaan. Van baggy jeans tot lange maxirokken, de distressed look was overheersend, maar met het extra effect van een vies uiterlijk door het gebruik van een dirty denim wash - een techniek die de afgelopen jaren ook op de catwalk van Diesel werd gebruikt. In combinatie met scheuren en schaafplekken was de uiteindelijke look een verheven kijk op vervallen kleding.

De broekrok-combinatie

Skirt-trouser combo street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Double denim is niet bepaald een nieuwe trend, maar de deelnemers aan de modeweek waren er duidelijk op gebrand om de basislook verder te ontwikkelen. Een specifiek voorbeeld hiervan was het dragen van een denim rok over een jeans, waardoor diepte werd gecreëerd in wat op zichzelf twee gewone kledingstukken zouden zijn. Maxirokken waren hier bijzonder populair, vaak compleet met hoge splitten om de wijd uitgesneden broek eronder te onthullen.

Meer dan oversized

Meer dan oversized street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Palazzojeans waren voor SS24 niet langer gewoon wijd uitgesneden. In plaats daarvan kozen de aanwezigen voor meer wijde vormen en voor uitzonderlijk wijde silhouetten, hetzij in een uitlopende snit of in het lichaam zelf. Hoe dan ook, van New York tot Milaan zag je zomen over de trottoirs slingeren, alleen gered van de dreads van de straat door plateaulaarzen of kitten heels.

De jeans boots zijn terug

Denim boots zijn terug in de street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Bezoekers van de modeweek over straat zien paraderen in volledig denim laarzen voelde als een abrupte flashback naar het begin van de jaren 2000. Het was moeilijk om jezelf eraan te herinneren dat dit in feite de tegenwoordige tijd was en dat het huidige bestaan van zulke items gewoon het bewijs is dat de millenniumtrend nog steeds heerst onder het modepubliek. Een andere versie van deze look waren afgeknipte chaps; sommige werden omhoog gehouden door riemen die rond de dij werden gewikkeld, andere fungeerden als beenwarmers.

Denim boots zijn terug in de street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Skater jorts

Skater jorts street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Jorts namen dit seizoen een nieuwe vorm aan, dit keer met duidelijke banden met de skateboardcultuur. Oversized versies van het kledingstuk speelden in op de androgyne kijk op het kledingstuk, waarbij de toevoeging van oversized flannels en grove laarzen deze factor alleen maar benadrukten. Als er iets was dat verschilde, dan was het wel de verscheidenheid aan wassingen, van zwaar gebleekt tot gezandstraald denim.

Onconventionele zoomlijnen

Onconventionele zoomlijnen street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Eén manier om klassieke denimstukken een update te geven, was door de zoomlijnen te vernieuwen. De aanwezigen deden dit door verschillende kledingstukken te deconstrueren en onconventionele vormen en silhouetten te vormen die elk stuk een geheel nieuw doel gaven. Denimjurken werden gecombineerd met disfunctionele rokken, jeans werden door de binnenbeenlengte gespleten om obscure vormen te creëren en patchworkdetails resulteerden in misvormde nietjes.

Bloemen voor de lente

Bloemen voor de lentein de street style trend SS24. Credits: Launchmetrics Spotlight.

Hoewel ‘bloemen voor de lente’ voorheen misschien niet als ‘baanbrekend’ werden beschouwd, hebben de gasten van de modeweken goed betoogd waarom bloemrijke kleding weer populair is voor het komende seizoen. Van ingewikkeld borduurwerk tot nostalgische zeefdruk: bloeiende patronen waren een opvallend element in het straatbeeld, hartelijk omarmd door het modepubliek dat elk verschillende interpretaties verkende die aansluit bij hun eigen generatie.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart.
Lees meer streetstyle trends:
Denim
SS24
Trends