• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De Schone Kleren Campagne neemt Europese prijs in ontvangst

De Schone Kleren Campagne neemt Europese prijs in ontvangst

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Schone Kleren Campagne is beloond met de Europese Prijs van de Burger 2015. De prijs wordt jaarlijks uitgeloofd aan initiatieven die een voorbeeldfunctie hebben binnen de Europese Unie en daarvoor internationaal samenwerken.

“Een belangrijke reden voor onze keuze is de uitstraling van de Schone Kleren Campagne in zestien Europese landen. De campagne is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal netwerk van vakbonden, non-governmental organisations (NGO´s) en consumentenorganisaties,” legde Ivo Belet, europaparlementslid, uit. Door deze prijs uit te reiken aan de Schone Kleren Campagne, hoopt de parlementariër ervoor te zorgen dat er regels komen omtrent arbeidsrechten waar bedrijven zich aan moeten gaan houden.

Sara Ceustermans die als coördinatrice bij de Schone Kleren Campagne werkt, mocht de prijs namens de organisatie in ontvangst nemen. “Kledingarbeiders zijn te waardevol om als gereedschap behandeld te worden. Ze verdienen goede werkomstandigheden, leefbare lonen, een veilige werkplek en sociale bescherming,” vertelde Ceustermans. Ook zij gelooft dat de Europese Unie zich zou moeten inzetten voor strengere regelgeving omtrent de productie in de mode-industrie.

De Schone Kleren Campagne werd in 1995 opgericht in België, maar is inmiddels actief in vijftien Europese landen. De organisatie strijdt voor betere werkomstandigheden in de mode-industrie, onder andere door het geven van voorlichting via de website. Verder werkt de organisatie samen met de Clean Clothes Campaign die onder andere actief is in de Verenigde Staten en Canada.

clean cloths campaign
Schone Kleren Campagne