• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De Lingerieweek komt voor de zesde editie naar Brugge

De Lingerieweek komt voor de zesde editie naar Brugge

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld: Lingerieweek

De zesde editie van de Lingerieweek vindt dit jaar plaats in Brugge, van zes tot en met elf maart. Dat meldt Fedelin, de federatie voor zelfstandige lingeriedetaillisten en bedenker van het initiatief, aan in een persbericht.

Met de Lingerieweek wil Fedelin zelfstandige lingeriedetaillisten in de kijker zetten, onder andere door bewustzijn te creëren over de rol die zij kunnen spelen in het vinden van de juiste beha maat. Want, zo wordt toegelicht in het persbericht, uit een enquête van Fedelin bleek dat zeventig procent van de nieuwe klanten die binnenkomen bij haar leden een foute bh-maat aan hebben.

Als onderdeel van het initiatief kunnen mensen de lingerie en kant in Brugge ontdekken via een zogenoemde ‘kantwandeling’ en is er een workshop korset maken te volgen. Verder zal de Smedenpoort zal ‘s avonds worden uitgelicht in een kantmotief, is er een beha slinger van 500 beha’s te zien.

Ilse Snick, centrummanager bij Stad Brugge, hoopt met het initiatief “de stad en de rijke geschiedenis van kant en lingerie” extra in de kijker te kunnen zetten en roept op tijdens de lingerieweekweek langs te gaan bij de deelnemende lingeriezaken voor een gratis opmeting. “Brugge telt heel wat lingeriespecialisten die aan iedereen en voor elk lichaam professioneel advies kunnen geven. (...) Bovendien leggen de Brugse lingeriedames hun klanten die week extra in de watten."

Lingerieweek