• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chambre Syndicale kiest zes nieuwe leden

Chambre Syndicale kiest zes nieuwe leden

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zes modemerken mogen zich voortaan officieel couturier noemen. Het almachtige Chambre Syndicale de la Haute Couture heeft Courreges, Ellery, Maison Rabih Kayrouz, Paco Rabanne, Valentin Yudashkin en Yang Li toegelaten tot de exclusieve club.

Het merendeel van de merken is nieuw op het couturecircuit in Parijs. Alleen de van oorsprong Chinese Yang Li loopt al een paar seizoenen mee in de Franse hoofdstad. Ondertussen keerde het iconische Courreges na lange afwezigheid in september terug onder leiding van Sebastien Meyer en Arnaud Vaillant.

De Australische Kym Ellery showde haar eerste collectie tijdens officiële kalender in september 2014. Zij lanceerde haar merk in 2007 en won in 2010 de Woolmark Award.

De Libanees Rabih Kayrouz begon in 2009 in haute couture, maar maakte in februari 2012 de overstap naar de pret-a-porter kalender. Ook de Rus Valentin Yudashkin begon in haute couture in Parijs, toonde toen een tijdje zijn pret-a-porter collectie en Milaan, waarna hij weer terugkeerde naar de Franse hoofdstad.

Paco Rabanne, van oorsprong uit Spanje, stond bekend als de ‘enfant terrible’ van de mode in de jaren 60. Hij is onder andere bekend vanwege zijn kostuumontwerpen voor de film ‘Barbarella’. Tegenwoordig heeft ontwerper Julien Dossena de creatieve leiding en zijn de futuristische creaties verleden tijd.

Lid zijn van de Chambre Syndicale brengt een aantal voordelen met zich mee. Tegen een vast jaartarief krijgen leden gegarandeerd een plek in officiële modekalender en krijgen zij ook administratieve steun.

Chambre Syndicale
Courreges
Ellery
Maison Rabih Kayrouz
Paco Rabanne
Valentin Yudashkin
Yang Li