• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Caroline Biss kleedt in 2024 opnieuw Olympisch team België

Caroline Biss kleedt in 2024 opnieuw Olympisch team België

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Credits: Filip van Roe.

Caroline Biss gaat de Belgische vrouwelijke atleten kleden op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het is de tweede keer op rij dat het merk de officiële partner is van Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), meldt Caroline Biss in een persbericht.

Tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio gingen de Belgische atletes tijdens de officiële momenten ook gekleed in outfits van Caroline Biss. Ditmaal zal de stijl heel anders zijn, zo laat het merk weten. Dat heeft deels te maken met de locatie van de Spelen, Parijs. “Het wordt een supervrouwelijke collectie met een hoog glamourgehalte. Helemaal in lijn met de sfeer van de lichtstad”, aldus Caroline Biss in het persbericht.

Het ontwerpteam van Caroline Biss liet zich inspireren door de trailer van de Olympische Spelen. Daaruit blijkt dat de atleten tijdens de openingsceremonie op boten over de Seine zullen varen, langs kilometerlange tribunes. “Een dergelijke grootse, indrukwekkende ceremonie vraagt om statement-outfits die pure glamour uitstralen”, voegt Caroline Biss eraan toe. De ‘Olympische collectie’ zal onder andere een lang, goudgele galajurk bevatten met subtiele doorkijkjes en een diepe split. Andere items zijn een wikkeljurk met één blote schouder, een jumpsuit en een broekpak. De bomberjasjes die met sommige outfits gecombineerd worden, balanceren dan weer tussen sport en fashion, aldus Caoline Biss.

Alle outfits worden op maat gemaakt voor de sporters. De kleuren, goudgeel en rood, refereren naar de Belgische vlag en ‘naar de ambitie van Team Belgium om veel gouden medailles in de wacht te slepen’. Om de outfits van de vrouwelijke en mannelijke delegatie van Team Belgium op elkaar af te stemmen, ontwierp Caroline Biss de Olympische collectie in samenspraak met Café Costume, die de mannelijke atleten kleedt. De Olympische Spelen vinden plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024 in Parijs.

Caroline Biss
Olympische Spelen