C&A breidt kledinginzamelingsprogramma uit naar België

C&A breidt haar kledinginzamelingsprogramma 'We Take it Back' verder uit in Europa. Ook in België kunnen klanten voortaan hun oude kleding inleveren bij een filiaal van de Nederlandse modeketen, in ruil voor een korting van 15 procent op de volgende aankoop. C&A werkt voor de actie samen met I:Collect (I:CO), een wereldwijde organisatie voor het verzamelen, sorteren, hergebruiken en recyclen van gebruikte kleding en schoenen.

De komende tijd zullen verzameldozen geplaatst worden in 138 C&A-filialen in België en Luxemburg, zo maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. Ook in een aantal Zwitserse filialen van C&A wordt de actie uitgerold. Klanten in Nederland hebben sinds 2012 al de mogelijkheid hun gebruikte kledij in te leveren. In de jaren dat de actie loopt is in Nederland meer dan 278.000 kilo kleding ingezameld, aldus C&A. Hiervan wordt volgens I:Collect zestig procent hergebruikt, de overige veertig procent wordt gerecycled tot nieuwe producten.

"Onze benadering is gebaseerd op het idee dat we de industrie moeten bewegen om van een 'productie-, gebruiken- en weggooien’-model over te schakelen naar een model waarbij elk kledingproduct wordt ontworpen voor een volgend leven,” aldus Jeffrey Hogue, Global Chief Sustainability Officer bij C&A, in het statement. “De overgang naar een volledig circulaire kledingindustrie zal een uitdaging zijn, het zal tijd kosten en een holistische systeembenadering vereisen. Belangrijke stappen tijdens deze transitie zijn de ontwikkeling van een effectief inzamelings- en sorteersysteem over de hele wereld, de ondersteuning van innovatieve start-ups, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het gebruik van gerecycleerde materialen in onze kleding."

C&A is niet de eerste modeketen die start met het inzamelen van oude kleding. Onder meer SuitSupply, Cheap Monday en Levi’s werken reeds samen met I:Collect.

Beeld: C&A

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN