• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Burberry beschuldigd van misleidende prijzen in outletwinkels

Burberry beschuldigd van misleidende prijzen in outletwinkels

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Britse modehuis Burberry heeft zich de woede op de hals gehaald van Amerikaanse consumenten die beweren dat het bedrijf misleidende prijzen hanteert in outletwinkels. De consumenten zijn daarom een groepsvordering (class action lawsuit) gestart, meldt Reuters.

Burberry produceert bepaalde producten specifiek voor de verkoop in outlets, maar in sommige gevallen doen de prijskaartjes onterecht vermoeden dat items bestemd waren voor de retail. ”Wij hebben al onze prijsstrategieën zo opgesteld dat deze zowel in overeenstemming zijn met de wet als met lokale gebruiken,” reageerde Burberry op de beschuldiging. Het bedrijf liet verder weten de aanklacht te zullen aanvechten maar op dit moment geen aanvullend commentaar te willen geven.

De aanklacht die tegen Burberry is ingediend, is overigens niet de enige lopende rechtszaak waar het bedrijf bij is betrokken. Vorige week spande Burberry zelf een rechtszaak aan tegen J.C Penney. Het modemerk beschuldigt het Amerikaanse warenhuis van het kopieëren van het geruite patroon waar het om bekend staat. Enkele dagen nadat Burberry de rechtszaak had aangespannen, maakte J.C. Penney bekend alle geleden schade te willen vergoeden. Hoeveel dit precies is, heeft Burberry niet bekendgemaakt.

Burberry
J C Penney