• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Brusselse Ester Manas onder zes finalisten van de Andam-prijs

Brusselse Ester Manas onder zes finalisten van de Andam-prijs

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ester Manas SS23. Beeld: Ester Manas

Het Brusselse merk Ester Manas is finalist van de prestigieuze Andam Grand Prize voor jong talent. Het duo achter het merk, bestaande uit Ester Manas en Balthazar Delepierre, neemt het in een eindpresentatie op 29 juni op tegen de merken Andreādam, Duran Lantink, Gauchere, Gmbh en LGN Louis-Gabriel Nouchi. Dat maakt de organisatie van de Andam-prijs bekend in een persbericht.

Ester Manas is een duurzaam en inclusief modemerk dat elke vrouw en alle vormen viert, aldus de website van het label. The New York Times riep het merk bij de Paris Fashion Week van maart 2022 uit tot "het meest maat-inclusieve merk van die modeweek".

De organisatie van Andam maakte eind februari al de negen gastjuryleden bekend, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. Velen zijn activisten op gebieden als klimaatverandering, gendergelijkheid en mensenrechten.

De finalisten van de Andam Grand Prize maken, naast een jaar lang coaching van een modeprofessional, kans op een geldbedrag van 300.000 euro (eerste plaats) of 100.000 euro.

Dit jaar vindt de 34e editie van de wedstrijd plaats, met Chloé-topman, Riccardo Bellini als hoofdsponsor. "Samen met de jury waren we vooral onder de indruk van het niveau van creativiteit, savoir-faire en vakmanschap van deze getalenteerde groep finalisten, die ook sterke aandacht toonden voor de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen van de toekomst in hun indrukwekkende collectiecollecties", aldus Bellini in het persbericht.

Nederlands modemerk Botter, van ontwerpers Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, won de prijs vorig jaar. Naast het geldbedrag ontving het duo toen ook een jaar lang coaching van Chanel's Bruno Pavlovsky. In de ontwerpen van Botter zie je de achtergronden van de ontwerpers, Curaçao en de Dominicaanse Republiek, goed terug. Het resultaat is genderfluïde kleding waarmee de ontwerpers ook milieuproblemen aan de kaak stellen.

ANDAM
Ester Manas