• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bruidstrends: 5 internationale labels met een rockstijl

Bruidstrends: 5 internationale labels met een rockstijl

Door Anne-Sophie Castro

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Jurken van kant waren tijdens de recente bruidsmodeweken een heuse rage. Verfijnde ontwerpen gemaakt met Georgette of Guipure kant werden gecombineerd met andere stoffen zoals crêpe zijde, organza en tule. Hier en daar werden spectaculaire bloemenborduursels of ruches, ceinturen, kant, jasjes, capes en talloze andere nonchalante details voor een bruid toegevoegd. Hier volgen vijf internationale merken die zich lieten inspireren door de hedendaagse rockgeest:

Maison Rime Arodaky

De bruidsjurken van Rime Arodaky zijn de belichaming van dat ondefinieerbare, typische Parijse “je ne sais quoi”. Door Sonia Rykiel gecreëerd, maakt Rime Arodaky gebruik van iconen uit de geschiedenis met een esthetiek die zowel natuurlijk, rock & roll en tijdloos is. Alle ontwerpen zijn speciaal ontworpen in het Parijse atelier van de ontwerpster, en vorig jaar opende zij haar eerste showroom in Barcelona, waar ze haar nieuwste collectie 017 Mystical Love en de iconische ontwerpen van haar merk presenteerde.

Kaviar Gauche

Dit bruidsmodemerk uit Berlijn is inmiddels een favoriet geworden onder een jonger publiek. De ontwerpsters, Alexandra Roehler en Johanna Kühl, maken eenvoudige en elegante ontwerpen, met meer gedetailleerde elementen en filigraan in 3D geborduurd om verfijnde contrasten te creëren. Deze jurken voor de moderne vrouw zijn met de zorg en aandacht kenmerkend voor haute couture, gemaakt. Kaviar Gauche heeft momenteel drie winkel in Duitsland (Berlijn, Munchen en Düsseldorf). Daarnaast zijn de collecties verkrijgbaar via de webshop van het merk. Het ontwerpersduo presenteerde onlangs haar “Sans Souci” collectie in Parijs.

Laure de Sagazan

Het betreft hier een mooi Made in France label. Elegant, nonchalant en bohemien; de creaties van de hand van Laure de Sagazan zijn tegelijkertijd losjes en sober – vol subtiele details. Laure de Sagazan, afgestudeerd aan de modeacademie, werkte tot zij haar eigen merk in 2011 lanceerde voor het Franse modemerk ba&sh. Het atelier van De Sagazan is in het 10earrondissement van Parijs gevestigd, waar alles op maat gemaakt wordt. De Sagazan heeft haar collectie al in New York gepresenteerd en verkoopt het merk ook in Miami, Vancouver en San Francisco. Begin dit jaar sloot de ontwerpster een overeenkomst met winkelketen Monoprix voor een capsulecollectie bruidsjurken; de collectie bestaat voornamelijk uit wit en goud, en bevat ook onmisbare items voor de grote dag, zoals kinderkleding, keramische borden en een kussen met katoenen borduurwerk.

Flora

Flora is een Israëlisch bruidsjurkenlabel, opgericht in 2010 en gevestigd in Haifa. Ontwerpster Rinat Asher creëert spectaculaire en luxueuze stukken, waarbij klassieke en hedendaagse elementen met elkaar gecombineerd worden. De stoffen worden voornamelijk uit Europa geïmporteerd. Kant wordt uitsluitend gebruikt om de originaliteit en uitzonderlijkheid te behouden. De ontwerpen combineren lagen zorgvuldig bewerkte stof met kant en borduurwerk om een vintage stijl te creëren. Sinds 2017 ontwikkelt het merk zich ook buiten Israël en de luxe jurken worden wereldwijd in hoogwaardige winkels verkocht.

Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

Yolancris

Dit is een van de meest prominente Spaanse merken en wordt gekenmerkt door een nonchalante rockstijl. De creaties van Yolanda Pérez worden altijd geïnspireerd door muziek, film en literatuur dat ‘vrouwen bevrijdt’. Yolancris maakt kleding voor alle vrouwen, waaronder geribbelde, sexy minibruidsjurken sexy die gedragen kunnen worden met lieslaarzen, maar ook lange jurken van kant en organza. Haar nieuwste collectie bruidsjurken, die tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week gepresenteerd werd, is geïnspireerd door het concept van vrijheid door experimentatie, individualiteit en verschil.

Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

Dit interview verscheen oorspronkelijk in het Frans op FashionUnited.fr. Vertaling en bewerking door Wendela van den Broek.

Homepage foto : VBBFW

Bridalwear
Bruidsmode
flora
Kaviar Gauche
Laure de Sagazan
Maison Rime Arodaky
YOLANCRIS