• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • British Fashion Council annuleert London Fashion Week in januari
British Fashion Council annuleert London Fashion Week in januari

Fashion

British Fashion Council annuleert London Fashion Week in januari

Door Georgia Oost

29 okt. 2020

De British Fashion Council heeft tegen Women’s Wear Daily (WWD) bevestigd dat de London Fashion Week in januari geannuleerd is en later gepresenteerd zal worden tijdens het evenement in februari volgend jaar. Het evenement in januari, waarin herenmode wordt gepresenteerd, zal worden samengevoegd met het februari-evenement voor het digitale platform.

De keuze om de twee evenementen samen te brengen heeft te maken met de corona maatregelen van de Engelse regering, zo meldt WWD. Daarnaast heeft Brexit ook veel invloed op de reismogelijkheden voor mensen en producten van en naar het Verenigd Koninkrijk.

De organisatie zal herenmode designers blijven steunen door middel van een branchegerichte verkoopcampagne in januari 2021, om ervoor te zorgen dat ontwerpers hun collectie alsnog aan internationale kopers kunnen verkopen. Het digitale platform van London Fashion Week, dat nu het hele jaar door beschikbaar is, zal ook worden gebruikt om het bereik van de online showrooms van ontwerpers te vergroten, aldus WWD.