• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Biologische vezels: goed voor ruim 70 miljard euro in 2020

Biologische vezels: goed voor ruim 70 miljard euro in 2020

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In de kledingindustrie komt het gebruik van biologisch katoen steeds vaker voor. Het internationale marktonderzoeksbureau Markets & Markets (M&M) verwacht dat de markt voor biologische vezels in 2020 een omzet van 74,65 miljard euro (70,07 miljard euro) genereert. Verwacht wordt dat de productie van dit type vezel tussen 2015 en 2020 met maar liefst 11,46 procent per jaar zal stijgen.

In 2020 zal naar verwachting ongeveer 21.985 kiloton aan biologische vezels worden geproduceerd. Volgens M&M zal de vraag naar biologische vezels in de komende jaren sterk toenemen, onder andere doordat veel consumenten zich steeds meer bekommeren om het behoud van het milieu. Tegelijkertijd zorgt deze houding voor een sterkere nadruk op het toepassen van efficiënte en milieuvriendelijke productiemethodes. De kledingindustrie is volgens M&M één van de belangrijkste afnemers van biologische vezels, omdat deze vezels sterk en comfortabel zijn. De belangrijkste soorten biologische vezels die in deze branche worden gebruikt, worden onder andere toegepast voor de productie van katoen, polyester en viscose. Daarnaast kunnen biologische vezels ook worden gebruikt in schoenen, touwen en zelfs zonnepanelen.

In 2014 waren de Verenigde Staten en India samen verantwoordelijk voor meer dan 40 procent van de omzet van de mondiale markt voor biologische vezels. Verwacht wordt dat deze twee landen in 2020 de markt zullen domineren.

Biologisch katoen
markets & markets