• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bestseller stopt met verkoop angora

Bestseller stopt met verkoop angora

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Deense modebedrijf Bestseller, bekend van merken als Vero Moda, Vila en Jack & Jones, gaat per eind 2015 stoppen met de verkoop van angora in zijn producten. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

”Hoewel we geen bewijs hebben gevonden dat het plukken van levende konijnen bij onze angoraleveranciers plaatsvindt, kunnen we niet een acceptabel niveau van het welzijn van de dieren in de angora boerderijen - die vooral in China gevestigd zijn - garanderen,” zegt Katrine Milman, van Corporate Social Responsibility bij Bestseller.

Volgens Milman staat het welzijn van dieren centraal bij Bestseller, en gebruikt het bedrijf geen echt bont of schapenvacht van schapen die onderworpen zijn aan mulesing-verminking. “Wij accepteren niet dat dieren moeten lijden in het productieproces,” aldus Milman.

PETA zegt dat het plukken van levende konijnen helse pijn bij de dieren veroorzaakt. Door de acties van de organisatie zijn al meerdere modebedrijven gestopt met het gebruik van angora, waaronder Topshop, Primark, H&M en Inditex.

Bestseller