Belgische modeopleidingen maken statement tegen terreur

De Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - AP Hogeschool Antwerpen en de Modeafdeling van Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre in Brussel hebben de handen ineen geslagen met hun eindejaarsdefilé. Samen hebben ze affiches voor het evenement gemaakt die een positief statement en signaal moeten afgeven tegen terrorisme.

Voor de posters is het bekende tuniek van Walter Van Beirendonck’s herfstcollectie 2015 gebruikẗ: ‘Stop terrorising our world’. De slogan is nu het symbool waarmee de modeacademies in Antwerpen en Brussel hun eindejaarshows 2016 aankondigen.

Walter Van Beirendonck, tevens hoofd Modeafdeling Antwerpen zegt in een verklaring: “'Fotograaf Pierre Debusschere en La Cambre-docent Pierre Daras contacteerden me kort na de aanslagen in Brussel met de vraag of ze dat specifieke stuk mochten shooten voor de affiche van de eindejaarsshow van La Cambre. Omdat ik als hoofd van de Modeafdeling toch wel erg gelinkt ben aan Antwerpen, leek het me eerst een beetje vreemd, maar meteen daarna besefte ik de kracht van zo'n statement wanneer beide scholen exact dezelfde boodschap brengen. Het wordt tijd dat we komaf maken met die zogezegde scheiding tussen de Antwerpse en Brusselse mode. Plus, we geven hiermee uiteraard ook een politiek signaal: tegen terrorisme.”

Belgische modeopleidingen maken statement tegen terreur

Tony Delcampe, hoofd La Cambre: 'Walter en ik hebben nooit persoonlijk geclasht terwijl onze opleidingen toch vaak tegen elkaar uitgespeeld werden, maar we hebben ook nooit samengewerkt. Het is mooi om nu eensgezind en met één duidelijke boodschap naar buiten te komen.'

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni stelt de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - AP Hogeschool Antwerpen haar eindejaarsdefilé SHOW2016 voor in Park Spoor Noord. Daar zullen de eerstejaars- tot en met masterstudenten hun ontwerpen presenteren. Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni presenteren de masterstudenten tevens een installatieparcours door Antwerpen, waarmee de inzicht wordt verschaft om het artistieke creactieproces van de laatstejaarsstudenten.

Beeld: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - AP Hogeschool Antwerpen en de Modeafdeling van Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN