• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belgisch tassenmerk Delvaux geeft tassen tweede leven met Labellov

Belgisch tassenmerk Delvaux geeft tassen tweede leven met Labellov

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het oudste lederwarenhuis ter wereld, Delvaux, en de gevestigde reseller van luxegoederen, Labellov, gaan samenwerken om luxegoederen in omloop te houden. Vier geselecteerde Delvaux-boetieks dienen als afleverpunt om tweedehands tassen een tweede leven te geven, aldus het persbericht.

Het traditionele ‘make, use, dispose’-model wordt omgevormd tot een circulair model. Op die manier wordt de levenscyclus van luxe artikelen verlengd.

Er zijn vier geselecteerde Delvaux-boetieks: Brussel, Antwerpen, Brugge en Knokke. Zij bieden een afleverpunt waar de tweedehands tassen naartoe gebracht kunnen worden. In ruil hiervoor, krijgt de klant een tegoedbon aangeboden door Delvaux. Labellov zal de tassen selecteren en op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar. Zodra het item is verkocht, ontvangt de klant de verkoopcommissie, meldt het persbericht.

Delvaux geeft elke klant die één of meerdere tassen inlevert, één cadeaubon. Deze voucher kan bij een toekomstige aankoop van Delvaux worden besteedt. Zo kan de klant investeren in duurzame kledingstukken die lang mee kunnen, aldus het persbericht.

Sinds 1829 combineert Delvaux creativiteit en savoir-faire door tijdloze ontwerpen te maken met leer. Dit heeft ervoor gezorgd dat de items generaties op generaties gedragen worden. In 2012 werd Labellov opgericht in Antwerpen. De reseller zet zich in om het hergebruik van luxe tassen en accessoires zo makkelijk mogelijk te maken.

Delvaux
Labellov