• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belgisch tassenlabel Atelier Feryn ontwerpt clutch voor Xandres

Belgisch tassenlabel Atelier Feryn ontwerpt clutch voor Xandres

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Belgische modemerk Xandres is een samenwerking aangegaan met het tassenlabel Atelier Feryn. De samenwerking heeft geresulteerd in een leren clutch, en is onderdeel van het project ’Inspiring Women’ waarvoor het merk vrouwelijke onderneemsters uitkiest om een product voor het merk te ontwerpen.

”Als jong label is het een voorrecht om met een gevestigde waarde te kunnen samenwerken,” zeiden Atelier Feryn-oprichtsters Yanne, Mira en Lize Feryn. “We wisten onmiddellijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Net als bij Xandres is de Atelier Feryn klant een kritische kiezer die van tijdloos maar toch betaalbaar Belgisch design houdt.”

De clutch die de Belgische zussen voor Xandres hebben ontworpen is rechthoekig en gemaakt van lichtroze leer, met een lichtblauwe rand langs de sluiting van het tasje. Xandres marketing manager Nienke Lambert is blij dat het merk voor de clutch heeft samengewerkt met Atelier Feryn: “Net als bij Xandres vind je in hun collecties steeds mooie klassiekers met daarnaast smaakvolle eyecatchers. In de Xandres lente/zomercollectie ‘16 werd vooral gespeeld met structuur en prints, dus onze opdracht voor de zussen was om hetzelfde te doen, maar dan uiteraard gecombineerd met een flinke Feryn-touch.”

Juwelenontwerpster Lore van Keer en ontwerpster Sabine van Acker gingen de zussen Feryn al voor in de ’Inspiring Women’ campagne.

De clutch van Atelier Feryn voor Xandres is vanaf nu verkrijgbaar in de acht winkels van het merk. Deze zijn onder andere gevestigd in Gent, Waterloo en Knokke. De prijs van het item bedraagt 195 euro.

Atelier Feryn
Xandres