Armani keert terug naar Londen voor catwalkshow SS18

De lente-/zomercollectie 2018 van Emporio Armani zal dit jaar in Londen gepresenteerd worden. De catwalkshow staat gepland op 17 september tijdens London Fashion Week. Dat meldt WWD.

De nieuwe show valt samen met de opening van de nieuwe winkel aan Bond Street. Oprichter Armani laat aan WWD weten: “ Londen -dynamisch, energiek en kosmopolitisch- representeert een wereldwijde cultuur, dus het is de perfecte setting voor mijn Emporio Armani collectie.” In 2006 maakte Armani bekend niet meer te showen op Milan Fashion Week en te kiezen voor de Britse hoofdstad. Vorig jaar showde het luxelabel zijn nieuwe collectie nog in Parijs.

De nieuwe collectie SS18 zal de eerste worden volgens de nieuwe strategie. Het luxe modemerk gaat vanaf het lente-/zomerseizoen 2018 drie merken voeren: Giorgio Armani, Emporio Armani en A|X Armani Exchange. De andere submerken, Armani Collezioni en Armani Jeans brands, zullen opgaan in de drie lijnen.

Emporio Armani moet een ‘cluster van ideeën’ worden. Hierbij zullen de winkels meer ingericht zijn op concept dan op categorie. “We zijn onze winkels aan het herzien. Ik geloof niet in een strikte scheiding van categorieën, zoals jassen op een plek, rokken op een andere en broeken weer ergens anders,” zei Armani eerder tegen WWD. Het doel is volgens de ontwerper ‘om een verschillend publiek te bedienen, door verschillende lijnen in een ruimte te presenteren’. Op deze manier hoopt hij een nieuw en jonger publiek aan te spreken.

Beeld: Facebook Giorgio Armani

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN