Apple lanceert samen met Hermès nieuwe Apple Watch

Apple zet met de Apple Watch nieuwe stappen in de luxe-industrie: het smart horloge krijgt bandjes van Hermès. De samenwerking tussen Apple Inc. en Hermès International werd woensdag aangekondigd. Het horloge zal vanaf 5 oktober verkrijgbaar zijn, voorzien van een bandje van het bekende Hermès-leer.

De prijs van het nieuwe smarthorloge zal tussen de 1.100 dollar en 1.500 dollar liggen. Het Apple Hermès horloge is het duurste product dat tijdens de jaarlijkse lancering van nieuwe Apple producten werd gelanceerd.

“Toen we de Apple Watch ontwikkelden, wisten we dat we een uitdrukking van persoonlijke smaak en stijl moesten zijn,” zei Jeff Williams, senior vicepresident van Apple tijdens de aankondiging van Apple Watch Hermès.

Apple lanceert samen met Hermès nieuwe Apple Watch

“Apple en Hermès maken hele verschillende producten, maar ze reflecteren een grote waardering van kwalitatief design,” zegt Apple’s chief design officer Jonathan Ive in een persbericht. “Beide bedrijven zijn gemotiveerd door een oprecht streven naar excellentie en het verlangen om iets te creëren zonder een compromis.”

Vicepresident van Hermès Pierre-Alexis Dumas voegt toe: “Bij Hermès streven we ernaar om onze klanten te voorzien van elegante, creatieve en functionele objecten voor hun dagelijks leven. De samenwerking met Apple is een eigentijdse en relevante expressie van dit principe. We zijn verenigd in dezelfde diepgewortelde ideeën en principes. Ik zie het als de oprichting van een alliantie in topkwaliteit: zoals paard en wagen, een perfect team.”

Apple lanceert samen met Hermès nieuwe Apple Watch

Hermès ontwikkelt drie bandjes voor Apple Watch

Het nieuwe horloge van Apple komt met drie verschillende bandjes die allemaal een roestvrijstalen horlogekast hebben. Zo is er een enkel bandje (1.100 dollar tot 1.150 dollar), een dubbel bandje (1.250 dollar) en een brede band (1.500 dollar). De brede band heeft een breedte van 42 millimeter, de andere bandjes zijn 38 millimeter breed. De bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren leer.

Apple ontwikkelde de bandjes samen met Hermès. Ook zijn de bandjes in drie verschillende lettertypes verkrijgbaar” Clipper, Cape Cold en Espace. Die laatste is een verwijzing naar het Hermès-horloge dat in de jaren negentig werd geproduceerd, waarbij er een combinatie werd gemaakt van een analoog en een digitaal horloge.

De nieuwe Apple Watch zal verkocht worden bij de Apple en Hermès -winkels in 14 landen, waaronder de Verenigde Staten, China, Frankrijk en Zwitserland.

Apple lanceert samen met Hermès nieuwe Apple Watch

Ook andere Apple Watches krijgen een update

Overigens krijgen de oude versies van de Apple Watch ook een update. De klassieke Apple Watch in roestvrijstaal is uitgebreid met nieuwe bandjes, waaronder in zwart met bruin en een klassieke gesp. De zwarte kast van Apple Watch is nu ook te verkrijgen met een zwart sportbandje. De luxe variant van Apple Watch, de Apple Watch Edition, heeft een kast van 18-karaats rosé goud met een donkerblauw bandje en klassieke gesp.

De Sport Watch komt vanaf oktober ook in een gouden en roségouden variant en de nieuwe bandjes van de Sport-serie komen in nieuwe pasteltinten en muted tones. Voor de zilverkleurige kast van Apple Watch Sport zijn er nieuwe bandjes in oranje en blauw.

Apple lanceert Apple Watch in samenwerking met Hermès

Het is de eerste keer dat Apple samenwerkt met een luxemerk bij de ontwikkeling van het smarthorloge. Hermès wordt beschouwd als een van de meest luxe en exclusieve modehuizen wereldwijd. Vorig jaar werd de Apple Watch gelanceerd, toen werd het horloge al verkocht bij luxe warenhuizen zoals Galeries Lafayette in Parijs, Isetan in Tokio en Selfridges in Londen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN