• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Antwerp Management School lanceert ‘’Master Fashion Management’’

Antwerp Management School lanceert ‘’Master Fashion Management’’

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wie ambities heeft om zich te laten scholen tot modeontwerper kon daarvoor al langer naar Antwerpen komen, maar ook professionals die zich liever specialiseren in de zakelijke kant van het vak kunnen vanaf komende zomer terecht in de Scheldestad. In augustus 2018 gaat aan de Antwerp Management School (AMS) de eerste lichting van de éénjarige masteropleiding ‘’Fashion Management” van start, zo meldt het opleidingsinstituut.

Antwerpen werd eind jaren ‘80 op de kaart gezet als echte modestad mede dankzij de ‘’Antwerpse Six’’ waar onder andere Dries van Nooten en Ann Demeulemeester toe behoren. Maar de modeindustrie is sindsdien flink veranderd, en met een goed idee alleen red je het niet. “Je moet vandaar beschikken over kennis van zowel globale als lokale markten, inzicht in je klanten, expertise in businessmodellen en intellectueel eigendom, en managementvaardigheden op organisatorisch, financieel en logistiek vlak,” stelt AMS tegenover De Standaard.

De opleiding is volledig Engelstalig en duurt van augustus 2018 tot augustus 2019. Het doel is studenten klaar te stomen voor een carrière als manager in de internationale modeindustrie, zo stelt AMS op de website. Het eerste semester volgen studenten vakken in Antwerpen, waarna zij de opleiding vervolgen in het buitenland. De kosten van de opleiding bedragen 19.000 euro, en aanmelden kan nog tot 15 augustus.

Antwerp Management School
Antwerpse Six
Master Fashion Management