De finalisten van de dertigste editie van de ANDAM Fashion Award. Dat maakte de Franse organisatie bekend in persverklaring.

In totaal zijn er dertien finalisten geselecteerd die op 27 juni aanstaande hun projecten mogen presenteren aan een jury van 27 modeprofessionals. In totaal zullen vier winnaars worden geselecteerd, die samen 430.000 euro aan prijzengeld zullen verdienen.

De ANDAM fashion award bestaat uit vier categorieën: de Grand Prize, de grootste prijs, ter waarde van 250.000 euro, de creative-label prijs van 100.000 euro, de accessoireprijs van 50.000 euro, en de mode-innovatieprijs ter waarde van 30.000 euro.

De genomineerden voor de Grand Prize zijn Arnault Vaillant en Sebastian Meyer van het merk Coperni, Hed Mayner, Christelle Kocher van Koché, en Lea Dickley en Hung La van Kwaidan Editions. Boramy Viguier, Dawei Sun en Nicolas Lecourt Mansion strijden om de creative-label prijs, en Fabrizio Viti, Sarah Law van Kara, en Wei Hung Chen en Raiheth Rawla van het merk Khaoré maken kans op de accessoireprijs.

Naast het prijzengeld zullen tien finalisten – de finalisten van de mode-innovatieprijs maken hier geen deel van uit – begeleid worden in de versterking en ontwikkeling van hun merk en imago, advies krijgen van sponsor Premiere Classe bij de uitvoering van hun evenementen, en krijgen zij een workshop van sponsor Swarovski. De finalisten van de creative-labelprijs mogen daarnaast een trainingsprogramma volgen aan het Institut Français de la Mode speciaal gericht op jonge creatieve merken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN