• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Amsterdam wisselt start-ups uit met modestad Milaan

Amsterdam wisselt start-ups uit met modestad Milaan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Amsterdam en Milaan slaan de handen ineen en gaan ambitieuze ondernemers en startups ondersteunen. Locoburgemeester Cristina Tajani van Milaan en locoburgemeester Kajsa Ollongren van Amsterdam hebben een overeenkomst getekend, die startups uit beide steden in staat stelt om beter te anticiperen op de vraag van de markt en daarmee snelle groei te kunnen realiseren.

Milaan is een interessante samenwerkingspartner voor Amsterdam, vanwege de vele modeplatforms en -labels die de stad onder zijn hoede heeft. “Amsterdamse bedrijven in deze sector kunnen voortaan via deze nieuwe ‘brug naar Milaan’ de Italiaanse markt gemakkelijker bereiken,” laat de gemeente Amsterdam in een persbericht weten.

Volgens locoburgemeester en wethouder Kajsa Ollongren (Economie) is de samenwerking met Milaan voor jonge Amsterdamse bedrijven 'een prachtige mogelijkheid om een nieuw netwerk aan te boren binnen de mode-industrie, dat enorm floreert in Milaan', zo laat ze aan het Parool weten.

Door de samenwerking wordt het voor startende bedrijven gemakkelijker om zich in Milaan te vestigen en andersom. In de overeenkomst is onder andere afgesproken om werkplekken aan te bieden, netwerken te delen en advies te geven over ondernemen in Amsterdam en Milaan.

Eerder ging Amsterdam een vergelijkbare samenwerking aan met de stad New York en Parijs.

Beeld: Anne Buis/FashionUnited, gemeente Amsterdam

Amsterdam
Milaan