American Eagle Outfitters is een van de laatste in een reeks modebedrijven die in korte tijd hebben toegezegd koolstofneutraal te worden. Het Amerikaanse modeconcern heeft zichzelf diverse duurzame doelstellingen gesteld, waaronder de belofte om binnen alle operaties (zowel fabrieken, kantoren als winkels) en voor zakelijke reizen uiterlijk in 2030 koolstofneutraliteit te realiseren. Dat maakt het merk bekend middels een persbericht.

Net als luxeconcern Kering eerder deze week bekend maakte, wil American Eagle Outfitters koolstofemissies uiterlijk in 2030 met 40 procent terugbrengen, en voor 2040 met 60 procent.

2030 is ook de zelf gestelde deadline van het bedrijf voor de reductie van waterverbruik door 50 procent van het water in de wasserijen te recyclen en het waterverbruik bij de productie van spijkerbroeken met 30 procent terug te brengen. Daarnaast wil het concern ervoor zorgen dat het waterafval geen gevaarlijke chemicaliën bevat en dat alle gebruikte katoen en viscose duurzaam is.

“Bij American Eagle Outfitters focussen we op de jeugd en het optimisme waarmee ze de toekomst tegemoet zien, dus is het bouwen van een betere wereld voor toekomstige generaties fundamenteel voor onze merken, waarden en doelstellingen,” zegt topman Jay Schottenstein in een persbericht. “We beloven de duurzame verbeteringen in onze gehele organisatie en de toeleveringsketen te versnellen en onszelf verantwoordelijk te stellen door middel van de toepassing van wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN