• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Amazon lanceert eigen accessoires-lijn voor Prime-leden

Amazon lanceert eigen accessoires-lijn voor Prime-leden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

E-tailer Amazon heeft een eigen schoenen- en accessoiresmerk gelanceerd. Het label, genaamd The Fix, is exclusief verkrijgbaar voor Amazon Prime-leden.

The Fix werd eerder deze week gepresenteerd in New York. De debuutcollectie bestaat uit 45 items als laarzen, sneakers, handtassen en clutches. De nieuwe lijn is volgens Amazon ‘betaalbaar en on-trend’, met prijzen variërend van 49 dollar (41,9 euro) voor een clutch tot 139 dollar (118,80 euro) voor een schooltas. Net als bij fast fashion retailers als Zara en Asos worden niet ieder seizoen, maar iedere maand nieuwe producten aan de lijn toegevoegd.

Amazon zet de laatste tijd vaker stappen op het gebied van mode. Onlangs lanceerde de e-commerce gigant Prime Wardrobe, waarbij Prime-leden thuis kosteloos items kunnen passen voordat ze deze al dan niet aanschaffen. Ook introduceerde het Echo Look, een tool die via Style Check geautomatiseerd stijladvies geeft aan gebruikers.

Slide into Sunday with sunkissed shoes by The Fix. Tap the link in bio to shop.

A post shared by Amazon.com/Fashion (@amazonfashion) on

De webwinkel realiseerde in het afgelopen tweede kwartaal een omzetstijging van 25 procent naar 32,3 miljard euro. De winst daalde echter met 77 procent naar 168,4 miljoen euro, met name te wijten aan de verdubbeling van de kosten bij het bedrijf.

Beeld: Amazon Fashion Facebook

Amazon
The Fix