Alessandro Michelle ontvangt International Designer Award 2015

De nieuwe creatief ontwerper van Gucci, Alessandro Michelle, ontvangt een prestigieuze prijs: de International Designer Award. Sinds januari 2015 staat hij aan het roer van het Italiaanse modehuis, dat onder leiding van de nieuwe hoofdontwerper een succesvolle transformatie heeft ondergaan.

In de negen maanden tijd dat Alessandro de rol van creatief directeur bij Gucci op zich heeft genomen, heeft hij vier collecties gepresenteerd die ‘de aandacht van de industrie en consumenten hebben gevangen’, stelt het British Fashion Council.

"Alessandro Michele is een fenomeen bij Gucci," zegt voorzitter Natalie Massenet MBE. "Zijn opwindende eclectische esthetiek heeft een overweldigende impact op de wereldwijde modetrends gemaakt. Het is niet alleen dat hij het merk covetable en het product zo wenselijk heeft gemaakt. Hij heeft er niet alleen voor gezorgd dat je verlangt naar het merk en de producten, hij heeft ook een vleugje speelsheid en magie gebracht in de flagshipstore. Dit is een man die de koper in zijn hart heeft.”

"Ik ben vereerd en kan het nog steeds niet echt geloven," laat Michele aan de Telegraph weten. Zijn nieuwe visie op het merk Gucci, een combinatie van modern en romantisch, heeft ervoor gezorgd dat Gucci nu als op-een-na grootste modehuis ter wereld geldt op de wereldwijde markt van luxegoederen. Hij was zich er niet van bewust dat zijn komst zoveel impact zou hebben op het modehuis. "Ik wist niet dat de impact die het zou hebben gehad. Ik werk graag op een organische en natuurlijke manier. Er is niets in mijn werk dat voelt als een verplichting. Elk aspect behoort tot hetzelfde verhaal."

De prijs wordt op 23 november aan de ontwerper uitgereikt door de British Fashion Council. Michele volgde begin dit jaar voormalig creatief directeur Frida Giannini op, die in januari samen met haar echtgenoot en directeur Patrizio di Marco vertrok bij het modehuis. Sinds zijn komst heeft het merk Gucci een nieuwe look gekregen, die tot nu toe lovend is ontvangen.

Beeld: Ronan Gallagher

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN