• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Accessoiretrends in Damesmode voor SS21

Fashion

Accessoiretrends in Damesmode voor SS21

Door Trendstop

9 dec. 2020

Door de behoefte van consumenten aan betekenisvolle producten worden accessoires doordrenkt met een ambachtelijke uitstraling, zij het de vindingrijkheid en speelsheid van een thuisproject of de viering van traditionele ambachtelijke technieken. Een meer praktische mentaliteit voedt ook ideeën over dubbele functionaliteit en multifunctionele eigenschappen, waardoor accessoires de categorieën en seizoenen overstijgen.

Accessoires met dubbele functie

Consumenten zoeken steeds vaker producten die ‘meer doen’, dus worden luxe accessoires steeds multifunctioneler. De focus ligt op activiteiten in de buitenlucht met verwijzingen naar picknickmanden en bijpassende waterbidons. Praktische stukken maken gebruik van beschermende, ‘performance’ elementen die aangepast kunnen worden aan het veranderende klimaat.

Opnieuw gemaakte doe-het-zelf luxe items

De trend van handarbeid en doe-het-zelf projecten biedt inspiratie voor de zelfgemaakte esthetiek van fijne sieraden. Elementen van gevonden objecten en erfstukken worden bijeen verzameld om nieuwe stukken te creëren, terwijl metaalwerk meer willekeurig gevormd is en met een handgemaakte uitstraling. Verhoudingen zijn grof voor een oversized ‘statement’ look.

De Luxe Eco-nomade

Gebreide en geweven accessoires zijn geïnspireerd op mondiaal vakmanschap en behouden een hoogwaardig gevoel dankzij ambachtelijke constructies en zachte, tactiele materialen. Milieubewustzijn schemert door in het natuurlijke kleurenpalet en onbehandelde stoffen afwerkingen, met de nadruk op het vieren van de onvolkomenheden die bij zelfgemaakte items voorkomen.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2020-21 Key Bags & Belts Directions rapport van Trendstop met alle onmisbare trends uit de FW20-21 collecties. Klik op de banner voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop