• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • A.F. Vandevorst zet confectielijn stop
A.F. Vandevorst zet confectielijn stop

Fashion

A.F. Vandevorst zet confectielijn stop

Door Esmerij van Loon

25 sep. 2017

Het Belgische ontwerpduo An Vandevorst en Filip Arickx zet na twintig jaar de confectielijn A.F. Vandevorst stop. De twee ontwerpers verlangen naar "meer creatieve vrijheid" en naar "minder beperkingen" en hebben besloten zich voortaan te richten op de schoenenlijn en op de haute couture. De couturelijn werd afgelopen zomer voor het eerst getoond tijdens de haute coutureweek in Parijs.

"In de toekomst willen we ons toeleggen op dat wat we het beste en het liefste doen: schoenen ontwerpen met onbeteugelde designs," zo meldt A.F. Vandevorst de in een persbericht. De eerstvolgende couturecollectie wordt in januari in Parijs gepresenteerd.

An Vandevorst en Filip Arickx leerder elkaar in 1987 kennen op de Antwerpse Modeacademie in 1987. Na hun afstuderen in 1993 werkte Vandevorst bij Dries van Noten en Arickx als zelfstandig stilist. In 1997 lanceerden zijn hun eigen label, waarvan de eerste prêt-à-portercollectie in maart 1998 werd geshowd in Parijs. De schoenenlijn van A.F. Vandevorst bestaat sinds 2003. Het merk heeft een eigen winkel in Antwerpen. Het is nog niet duidelijk of die winkel blijft of niet.