4x reacties van deelnemende merken op textielconvenant

Zeker zestig merken en bedrijven hebben afgelopen maandag hun handtekening gezet onder het convenant Duurzaam Textiel, dat de productieketen van de kledingindustrie moet verduurzamen. Zowel bedrijven, NGO’s, vakbonden en de Rijksoverheid zetten hun handtekening.

Een aantal merken heeft het besluit om het convenant te tekenen toegelicht:

LaDress

“Er zijn veel vrouwen betrokken bij kledingproductie en LaDress vindt het belangrijk dat ook zij zich goed kunnen voelen over wat ze doen.”

Oprichtster Simone van Trojen: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid heel serieus. Via ons lidmaatschap bij de Fair Wear foundation gaven we al concrete invulling aan hoge eisen om de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces te verbeteren. De eigenaren van het atelier waar wij voor het grootste deel van onze collectie mee werken doen het ook graag goed. Ze weten dat dit voor ons heel belangrijk is en dat vinden zij zelf ook.”

Zeeman

“Zeeman heeft zich bij het convenant aangesloten omdat de doelstellingen passen bij het beleid dat Zeeman al jaren voert, en omdat het effectief is om op dit vlak een bredere samenwerking te intensiveren.”

Arnoud van Vliet, manager mvo & kwaliteit van Zeeman: "Al sinds de oprichting van het familiebedrijf, in 1967, zet Zeeman zich in om goede en goedkope kleding en textiel met respect voor mens en milieu te produceren. Zeeman blijft actief werken aan de verdere verduurzaming van de collectie en de productieketen, en publiceert dit ook al jaren in een mvo-jaarverslag. Bij het opstellen van de verbeterpunten betrekt Zeeman haar stakeholders. Die input hebben we onlangs vastgelegd in een speciaal boekje, "26 puntjes van kritiek", dat is ontstaan uit gesprekken met verschillende partners, organisaties, leveranciers en klanten."

Prénatal

“Prénatal ziet het convenant als een belangrijke stap voorwaarts in het ondersteunen van verantwoordelijke uitbesteding in de kledingindustrie, gezien de gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen op de verschillende aandachtsvelden. Als actief deelnemende partij in het geheel, zal Prénatal er naar streven waar mogelijk haar inzichten bij te dragen en te helpen het convenant een effectief werkend proces te laten zijn, wat in staat is om de beste resultaten te bereiken voor alle betrokken partijen.”

De Bijenkorf

Eerder liet de Bijenkorf al weten het convenant te zullen ondertekenen. “Als retailer zullen wij initiatieven nemen om transparantie en duurzaam ondernemerschap te vergroten, ook in de samenwerking met onze partners,” aldus de Bijenkorf. Naast het tekenen van het convenant roept De Bijenkorf tevens andere retailers op om hetzelfde te doen. Het warenhuis is overtuigd dat ‘een gezamenlijke aanpak een fundamentele positieve beweging qua duurzaam ondernemen in gang zet’.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN