Voorzitter VF Corporation vertrekt

Uitvoerend voorzitter Eric Wiseman vertrekt per 28 oktober 2017 bij VF Corporation. Wiseman, 61 jaar, gaat dan met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Steven Rendle, de huidige president en directeur bij het bedrijf achter merken als Timberland en Wrangler. Dat melden diverse media.

Met het vertrek van Wiseman komt een einde aan VF Corp’s geplande leiderschapsopvolging. Die begon met de promotie van Rendle tot president en COO in 2015 en tot CEO in januari van dit jaar. Daarbij verving hij Wiseman eveneens, die bijna tien jaar lang algemeen directeur van het Amerikaanse concern was.

“Ik ben gezegend om meer dan twee decennia lang bij VF Corp te zijn geweest en het is een eer en mijn voorrecht om bijna tien jaar als voorzitter te hebben gediend,” verklaart Wiseman. “Het is een mooie reis geweest en ik ben erg dankbaar voor de VF teamleden en voor de passie, vaardigheden en teamwork die ze elke dag naar het bedrijf brengen.”

“Zijn succes is altijd geleid door de waarden die essentieel zijn voor wie hij is, waaronder respect, integriteit en vastberadenheid,” zegt Rendle over Wiseman. “In zijn tijd als voorzitter en CEO van VF hielp Eric het bedrijf succesvol te begeleiden door de economische crisis en zijn nasleep en hij breidde VF’s aanwezigheid wereldwijd uit.”

Onlangs werd ook bekend dat de huidige vicepresident en CIO van VF Corp, Martin Schneider, eind dit jaar met pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Sandra Harris, die momenteel vicepresident Global Business Technology is.

Beeld: Wrangler Facebook