• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voormalig H&M-directeur wordt CEO van Recover, producent van gerecycled katoen

Voormalig H&M-directeur wordt CEO van Recover, producent van gerecycled katoen

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Credits: Recover

Anders Sjoblom ruilt de lifestyle-afdeling van de H&M Group in om zich te gaan richten op de productie van gerecyclede materialen. Hij wordt CEO van Recover, een bedrijf dat katoenvezels maakt van gebruikte kleding en afval uit de textielindustrie. Dat is te lezen in een persbericht van Recover. Sjoblom begint bij Recover op 1 januari 2024.

Sjoblom is al ruim tien jaar werkzaam binnen de H&M Group, momenteel als wereldwijd directeur van de afdeling H&M Lifestyle Brands. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de lijnen H&M Home, H&M Move en H&M Beauty.

Bij Recover neemt Sjoblom de plaats in van Alfredo Ferre. Ferre zal vanaf begin januari de rol van directeur op het gebied van producten en innovatie op zich nemen.

Recover werd in 1914 opgericht in Spanje als textielbedrijf. Sinds 1947 houdt het bedrijf zich bezig met het verwerken van afvaltextiel tot garens. Het bedrijf wordt momenteel ondersteund door investeerders als Goldman Sachs en Fortress Investment Group, en werkte reeds samen met onder meer Primark en C&A.

Anders Sjoblom
RECOVER