• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Valentino Garavani wordt geëerd met Outstanding Achievement Award

Valentino Garavani wordt geëerd met Outstanding Achievement Award

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Credits: Valentino Garavani op jonge leeftijd, in zijn atelier. Beeld: Valentino

Valentino Garavani, oprichter en voormalig ontwerper van het modehuis Valentino, mag op 4 december aanstaande een Outstanding Achievement Award in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van The Fashion Awards. Dat is te lezen in een persbericht. The Fashion Awards zijn een initiatief van het British Fashion Council, de non-profitorganisatie die modeontwerpers ondersteunt in het Verenigd Koninkrijk. De prijs wordt uitgereikt in Londen, in de Royal Albert Hall.

De Outstanding Achievement Award wordt jaarlijks gegeven aan iemand die een uitzonderlijke creatieve bijdrage heeft geleverd aan de mode-industrie. Garavani ontvangt de prijs voor het ‘ongelofelijke oeuvre’ dat hij heeft opgebouwd sinds de oprichting van zijn modehuis in 1960. Garavani werkte ruim vijftig jaar als ontwerper en maakte kleding, in het bijzonder couturejurken, voor invloedrijke vrouwen als politici en actrices.

‘De uitzonderlijke ontwerpen van dhr. Valentino, zijn toewijding aan vakmanschap en gevoel voor zakendoen hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op de mode-industrie,’ zo is in het persbericht te lezen. Garavani wordt er omschreven als een ‘legende in de haute couture’. De inmiddels 91-jarige Garavani zelf zegt het een ‘enorme eer’ te vinden de prijs te mogen ontvangen.

Eerder kregen onder meer Giorgio Armani, Miuccia Prada, Ralph Lauren en Patagonia-eigenaar Yvon Chouinard de Outstanding Achievement Award uitgereikt.

The Fashion Awards
Valentino
Valentino Garavani