• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Textieldesigner Nathalie van der Massen wint Henry van de Velde Award

Textieldesigner Nathalie van der Massen wint Henry van de Velde Award

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Nathalie van der Massen. Credits: Isaac E. Gozin

De Belgische textieldesigner Nathalie van der Massen nam een Henry van de Velde Award in ontvangst tijdens de uitreiking op dinsdag 23 januari. Van der Massen ging naar huis met de ‘Young Talent Gold Award’ en is daarmee een van de vier grote winnaars, zo is te lezen in een persbericht.

Van der Massen wordt in de textielindustrie gewaardeerd omwille van de manier waarop ze de grens tussen kunst en design aftast. Dat doet ze op een heel natuurlijke manier. De textieldesigner werkt vaak met natuurlijke materialen en combineert industriële en ambachtelijke methodes. Van der Massen maakt voornamelijk ‘uniek werk’ en stoffen voor de huiselijke sfeer, zo staat in het persbericht. Ze ziet haar werk zelf graag als ‘een ode aan het Belgische en Europese erfgoed van textielambacht’.

De Henry van de Velde Awards worden jaarlijks georganiseerd door Flanders DC en worden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO), Paleis voor Schone Kunsten/Bozar, Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en Bokrijk.

Henry van de Velde Award
Nathalie van der Massen