• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Steve Rendle wordt nieuwe CEO VF Corp

Steve Rendle wordt nieuwe CEO VF Corp

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

VF Corp heeft Steve Rendle aangesteld als de nieuwe CEO. Hij zal vanaf 1 januari 2017 werkzaam zijn in zijn functie. Dat heeft de Raad van bestuur bekendgemaakt.

Rendle volgt Eric C. Wiseman op, die aan zal blijven als uitvoerend voorzitter van de Raad van bestuur. De nieuwe CEO, tevens president van het bedrijf, zal verantwoordelijk zijn voor de strategische koers van VF Corporation, de implementatie en realisatie van de korte- en langetermijnplannen, evenals de dagelijkse operaties wereldwijd.

“Steve is de juist persoon om als de volgende CEO bij VF Corporation aan de slag te gaan, nu we beginnen aan ons 118e bedrijfsjaar,” laat Wiseman weten, toevoegend: “Zoals je van VF kan verwachten, en met de volledige toestemming van de Raad van bestuur, hebben we een lange, strenge en succesvolle aanpak van de successieplanning. We hebben sind 2008 gewerkt aan het identificeren en voorbereiden van de juiste persoon om mij op te volgen, als de tijd rijp zou zijn. Dat moment is nu.”

Wismen blijft aan als voorzitter van de Raad van bestuur en werkt samen met Rendle aan een succesvolle overgang. “Het is een eer om het bedrijf meer dan 20 jaar te dienen en het is een voorrecht geweest om de afgelopen 9 jaar CEO te zijn geweest,” aldus de vertrekkende Wiseman. “We hebben een krachtig business model en een geweldig team dat een uitstekende resultaten voor de lange termijn heeft geleverd aan onze aandeelhouders. Ik ken Steve al 16 jaar en heb nauw met hem samengewerkt. gedurende tijd, is hij zeer betrokken geweest bij elk aspect van het bedrijf, en hij is duidelijk voor deze rol.”

Voorheen was Rendle COO en president bij VF Corporation, waarbij hij toezicht had op alle business takken, zoals Outdoor & Action Sports, Jeanswear, Imagewear en Sportswear. Ook was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde supplychain en de direct-to-consumer platforms. Sinds juni 2015 is Rendle lid van de Raad van bestuur.

Beeld: VF Corporation

VF CORP
VF Corporation