• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Salvatore Ferragamo CEO stapt eind 2016 op

Salvatore Ferragamo CEO stapt eind 2016 op

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Michele Norsa, de CEO van modehuis Salvatore Ferragamo, is van plan dit jaar op te stappen maar zal aanblijven tot zijn opvolger is gevonden. Dat maakte het bedrijf op donderdag bekend.

Norsa is sinds 2006 CEO van Ferragamo en heeft al langer te kennen gegeven dat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin en zich wil concentreren op ’nieuwe professionele interesses na een lange periode van intensieve inspanning en vruchtbare resultaten’. Hij zal samen met Salvatore Ferragamo zorgdragen voor een naadloze successie ‘binnen het lopende boekjaar’, aldus het bedrijf.

Norsa, die de internationale expansie van het modehuis aanstuurde en ook verantwoordelijk was voor een succesvolle beursgang in juni 2011 in een moeizame markt, zal tot na de goedkeuring van de jaarcijfers voor 2017 aanblijven in een niet-uitvoerende functie.

Norsa werd in 2006 benoemd als CEO van het bedrijf met het oog op een beursgang. Hij was de eerste topman van het familiebedrijf die niet tot de familie behoorde en zijn ervaring met beursgangen was cruciaal. Hij had als CEO van Valentino een belangrijke rol gespeeld in de spin-off van de Valentino Fashion Group van moederbedrijf Marzotto SpA. Ook heeft hij voor andere familiebedrijven als Benetton en Rizzoli gewerkt. Norsa staat erom bekend dat hij altijd goede banden onderhield met de diverse familieleden waar hij mee werkte zonder de doelstellingen van het bedrijf uit het oog te verliezen.

Sinds de beursgang is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. In 2015 boekte het een nettowinststijging van 6,7 procent tot 174,5 miljoen euro, terwijl de omzet met 7,4 procent steeg tot 1,43 miljard euro. Salvatore Ferragamo telt inmiddels 662 eigen winkels in 65 landen.

Michele Norsa
Salvatore Ferragamo