Bernard Fornas, mede-CEO van luxe concern Richemont, gaat het Zwitserse bedrijf verlaten, zo meldt WWD. Fornas, die met pensioen gaat, zal niet vervangen worden. Richard Lepeu, met wie hij sinds 2013 het bedrijf leidt, wordt topman van Richemont.

De beurs reageerde positief op het nieuws, met een lichte stijging van de aandelen van 0,6 procent naar 64,30 Zwitserse francs. Toen Richemont voorzitter Johan Rupert in 2013 besloot een sabbatical van een jaar te nemen en Fornas en Lepeu als mede-CEO’s de leiding overnamen, waren er zorgen over de houdbaarheid van de nieuwe constructie.

Thomas Chauvet, analist bij Citi, schreef dat de benoeming van Lepeu als enig CEO de organisatie en het beleid van Richemont waarschijnlijk zou vereenvoudigen en noemde de oude situatie ‘ongebruikelijk’.

Fornas zal nog wel als niet-uitvoerend bestuurder aanblijven. Rupert zei dat Fornas, die voorheen bij Cartier - een van de merken van Richemont - werkzaam was, een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei van het concern en was blij dat hij besloten heeft nog ‘vele jaren’ aan te blijven als niet-uitvoerend directeur.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN