• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Pronovias benoemt nieuw artistiek directeur en team

Pronovias benoemt nieuw artistiek directeur en team

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Spaanse bruidsmodemerk Pronovias heeft na het vertrek van Hervé Moreau afgelopen juli besloten het roer om te gooien en een team van ontwerpers aan te stellen, geleid door Alessandra Rinaudo. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

”Eén enkel creatief directeur was niet genoeg om onze groei aan te kunnen,” zei een woordvoerder van Pronovias afgelopen zomer tegen FashionNetwork.com. Daarom mag Rinaudo, de Italiaanse oprichtster van bruidsmodespecialist Nicole Fashion Group, als artistiek directeur een team van ontwerpers leiden.

”Met deze strategie zullen nieuwe normen worden bepaald voor onze industrie en zal Pronovias kunnen blijven innoveren. Daarnaast zullen we met dit creatieve team onze unieke portefeuille van luxe merken in alle markten kunnen versterken,” aldus CEO Amandine Ohayon in het persbericht.

Thomas Vasseur wordt de nieuwe designdirecteur van The Party Edit, de gelegenheidsmodelijn van Pronovias. Vasseur werkte hiervoor in de haute couture voor John Galliano, Alexander McQueen en Givenchy. Daarnaast tekent de Italiaans-Duitse ontwerper Riccardo Serravalle voor het St. Patrick Merk, terwijl Nicolle Cavallo creatief directrice wordt van de groep merken die binnen de Nicole portefeuille vallen.

Pronovias werd in 1964 opgericht en in 2017 overgenomen door BC Partners voor ruim 550 miljoen euro. Een jaar later werd de Nicole Fashion Group van Rinaudo overgenomen. Met merken als St Patrick, White One, Ladybird en Nicole heeft Pronovias 4.000 verkooppunten.

Foto: Alessandra Rinaudo via Pronovias

alessandra rinaudo
Bridalwear
Nicole Fashion Group
Pronovias