• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Primark CFO Aidan Shields stapt op

Primark CFO Aidan Shields stapt op

Door Marije Bette

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Na zes jaar als CFO bij Primark neemt Aidan Shields afscheid van de kledingketen. Reden voor zijn vertrek is een verhuizing naar de Verenigde Staten, waar Shields woonde voor hij in dienst trad bij Primark. De modeketen heeft nog geen opvolger voor Shields aangewezen.

De verhuizing van Shields naar de Verenigde Staten volgt kort nadat Primark er voet aan wal zette. De fast fashionketen opende in september zijn eerste winkel in Boston. Primark boekt daar naar eigen zeggen goede resultaten. Nog dit jaar moeten er zes winkels bijkomen in de VS. Ook in Europa zit de moderetailer niet stil. Zo wil Primark in Italië zijn eerste winkels openen. Daarnaast is het bezig met de uitbouw van zijn logistieke netwerk. Nadat het investeerde in magazijnen in Duitsland en Spanje, opent Primark nog dit jaar twee logistieke centra in Groot-Brittannië in Nederland.

De expansiedrift van Primark legt het bedrijf geen windeieren. Moederbedrijf Associated British Foods maakte bekend dat het voor de eerste helft van boekjaar 2016, van 2 september 2015 tot en met 2 maart 2016, een omzetgroei van 4 procent verwacht. De retailer is momenteel actief met 300 vestigingen in 10 landen.

primark-cfo