• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Oud-directeur Peek & Cloppenburg, Harro Uwe Cloppenburg, overleden (82)

Oud-directeur Peek & Cloppenburg, Harro Uwe Cloppenburg, overleden (82)

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Peek & Cloppenburg Wereldwinkel Düsseldorf Credits: Markus Kaiser

Harro Uwe Cloppenburg, oud-directeur van het Duitse Peek & Cloppenburg, is op 28 september overleden. Cloppenburg werd 82 jaar oud. Zijn overlijden werd alleen intern bekendgemaakt, waarna het Duitse blad Spiegel het nieuws mocht inzien.

Cloppenburg werkte sinds de jaren zestig bij het bedrijf en nam in 1986 de leiding over van zijn vader, James Cloppenburg jr. Hij werd gezien als een innovator in het retaillandschap. Zo zorgde hij er in de jaren zeventig voor dat alle producten via de computer werden geregistreerd en gevolgd op hun weg van de leverancier naar de klant, schrijft Spiegel. In de jaren negentig werd een elektronisch betaalsysteem geïntroduceerd.

Naast zijn ‘innovatorsimago’ werd ook de expansie van het Duitse modehuis naar onder andere Oost- en Zuid-Europa aan hem toegeschreven. Het bedrijf benadrukt in een verklaring dat hij ‘dicht bij zijn operationele zaken stond’ en dat hij altijd contact zocht met de medewerkers, zelfs die in de winkels, schrijft Spiegel. Na vijftig jaar voor het bedrijf gewerkt te hebben, ging Cloppenburg in 2019 met pensioen en was hij sindsdien aandeelhouder van het bedrijf.

Peek&Cloppenburg
Peek & Cloppenburg KG Düsseldorf